آزادی ۷ زندانی جرائم غیر عمد همزمان با برگزاری هفتمین کنگره امام سجاد (ع)


یکی دیگر از خدمتهای اجتماعی امام علی بن الحسین، زین  العابدین سعی و جدیت آن حضرت در دستیابی به بردگان به آزادی بود.

امام سجاد (ع) غلامان و کنیزان بسیار میخرید، اما نه برای کار کشیدن از ایشان، بلکه منظور تربیت اخلاقی و دینی و سپس فراهم آوردن زمینه آزادی آنان، تلاش آن حضرت در این راستا، هم عملی و هم از طریق تشویق و ترغیب دیگران به این کار بود. چنان که مورخان و محدثان نقل کرده اند.

در بسیاری موارد امام سجاد (ع) به بهانه های مختلف تعدادی از بردگان را آزاد میساخت و چه بسا یک عمل یا یک سخن شایسته آنان، زمینه آزادی ایشان را فراهم می کرد.

آیین افتتاحیه هفتمین دوره کنگره بین المللی امام سجاد (ع) (۲۴ مهر ماه) با محوریت تبیین نکات رساله حقوقی این امام، با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در بندرعباس برگزار شد.

این کنگره علمی از سال گذشته در کنار رسالت‌های فرهنگی و فعالیت‌های تبلیغی خود در راستای معرفی معارف الهی، به طور ویژه در حوزه اجتماعی و حل مشکلات عمومی نیز پیشقدم شده و با عنایت به یکی از خلقیات ائمه اطهار در آزادی دربندان آبرومند، نسبت به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری نیز اقدامات مطلوبی داشته و دارد.

این مراسم که همزمان با شهادت امام چهارم شیعیان علیه‌السلام با مشارکت‌ چهره‌های بین‌المللی به طور زنده راس ساعت هشت صبح از شبکه قرآن و معارف سیما پخش خواهد گردید.

از جمع مددجویان در آستانه رهایی، سه زندانی بابت مطالبه وجه مالی، یک نفر به دلیل عجز در پرداخت دیه ناشی از حوادث کارگاهی و سه مددجوی واجد شرایط هم با عنوان محکومیت ناشی از دیات حوادث رانندگی، در زندان حضور دارند که با بدهی بالغ بر ۷ میلیارد ریال از زندانهای استان آزاد و به آغوش گرم خانواده بازگشتند.

طبق سیره و سنت اسلامی همواره توصیه‌های فراوانی بر «فَکُّ رَقَبَهٍ» از سوی ائمه معصومین در روایت‌های تاریخی به ثبت رسیده است که شاید معروف‌ترین اشارت همین حدیث متواتر از امام سجاد علیه‌السلام باشد که فرمودند «هیچ مومنی، بنده مومنی را آزاد نمی‌کند، مگر این‌ که خداوند در برابر عضوی از اعضای آن بنده آزاد شده، جسم عامل این اقدام پسندیده را از آتش دوزخ ایمن سازد».

ره‌آورد ششمین کنگره امام سجاد (ع) در سال گذشته آزادی ۶ محکوم غیرعمد تحت حمایت ستاد دیه بود که مقدمات آزادی این بدهکاران مالی رقمی بالغ بر ۵ میلیارد ریال بود که مراسم آزادی این افراد طی آیینی با مشارکت اندیشمندان داخلی و پژوهشگران خارجی حاضر در دوره پیشین برگزار شد.